Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

00179SEMINAR ŠOLSKEGA POLJA - ŠTUDIJSKO LETO 2017/18


Prof. dr. Lisbeth Lundahl - Making research doable: On structures, agendas, agency and action

Sredi tega meseca bo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani potekala enotedenska združena delavnica doktorskih šol s področja izobraževanja učiteljev in edukacijskih ved iz Univerze Umeå in Univerze v Ljubljani. Ob tej priliki nas bo med drugimi gosti obiskala tudi priznane švedske sociologinje izobraževanja prof. dr. Lisbeth Lundahl.

Preberi več

Seminar šolskega polja: Kako razumeti zadnje rezultate raziskav IEA PIRLS in IEA ICCS?

December je nadvse naporen mesec. Med seboj tekmuje dolga vrsta dogodkov, prireditev, poslavljanj in praznovanj. Po premisleku smo se zato odločili, da v tem mesecu naš tradicionalni Seminar šolskega polja ne bomo porinili v kompeticijo, temveč bomo spodbujali kooperacijo. Pridružujemo se iniciativi društva SLODRE, ki bo ob svoji letni skupščini pripravili nadvse aktualno okroglo mizo pod naslovom Kako razumeti zadnje rezultate raziskav IEA PIRLS in IEA ICCS. Uvodna razmišljanja bosta podali kolegici s Pedagoškega inštituta, mag. Marjeta Doupona in dr. Eva Klemenčič, v razpravi pa pričakujemo sodelovanje vseh prisotnih.

Preberi več

Seminar šolskega polja: Janet Enever

Spoštovana, spoštovani, nekoliko z zamudo smo se prešteli … in ugotovili, da je bilo naše zadnje srečanje v prejšnjem študijskem letu (maja letos) že stoto srečanje v Seminarju šolskega polja! Ker pri tako okrogli številki pač ne bi bilo mogoče vztrajati, vas danes vabimo na stoprvi Seminar šolskega polja, ki bo posvečen vprašanjem s področja jezikovnih politik, natančneje, jezikovnega učenja in poučevanja. Z nami bo gostja zaslužna profesorica Janet Enever (Univerza Umeå, Švedska in Univerza Reading, Velika Britanija); predstavila nam bo (v angleščini) dejavnike, ki vplivajo na dosežke posameznih jezikovnih spretnosti v kontekstu švedskega izobraževalnega sistema. Kot je pri nas že v navadi, bo po predstavitvi priložnost za vprašanja in širšo razpravo.

Preberi več