Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Klemen Miklavič

klemen xlKlemen Miklavič je pridruženi raziskovalec na Centru za edukacijske politike (CEPS) pri Univerzi v Ljubljani. Raziskoval je na Univerzah v Oslu in Deustu (Bilbao). Njegovo osrednje raziskovalno delo je posvečeno analizi idej in konceptov na področju visokošolske politike, raziskovanju diskurzivnega pomena visokega šolstva v Evropi, ter študiju vloge izobraževanja v (post)konfliktnih družbah. Nedavno objavljena dela so med drugim:

•    Meaning and perceptions of higher education in Western Balkans (Skupaj s Komljenovic, J.).  V: Zgaga, Brankovic, Lazetic, Klemencic. Global Challenges, Local Responses in Higher Education. The contemporary issues innational and comparative perspective. (Sense Publishers, 2013).
•    Imagining higher education in the European knowledge economy: Discourse and ideas in communications of the EU. V:  Brennan, Teichler, Zgaga (Ur.). The Globalization Challenge for European Higher Education. Convergence and Diversity, Centres and Peripheries. (Peter Lang Verlg, 2013).
•    Academic values against the commodification of higher education. In the monograph European higher education at the Crossroad.  V: Curaj, Scott, Vlasceanu, Wilson. Future of higher education: research papers. (Springer, 2012).
•    Reforming higher education in transition between national and international reform initiatives: the case of Slovenia.  V znanstveni reviji European education (M.E. Sharpe, 2012);
•    Europeanisation in action: the (re)construction and role of higher education in post-conflict settings. V strokovni reviji Journal of the European higher education area (Raabe Verlag, 2012).

Poleg raziskovalnega dela se posveča tudi svetovanju na področju visokošolske politike in pri razvojnih projektih. Kot svetovalec, samostojni raziskovalec in strokovnjak je sodeloval z nevladnimi, medvladnimi organizacijami in raziskovalnimi centri kot so Svet Evrope, Center za izobraževalne politike (Beograd) in OVSE misija na Kosovu. Sodeloval je pri projektih reforme visokega šolstva v številnih državah Evrope in sveta, med drugim v državah Zahodnega Balkana, v Burmi in Armeniji.

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)