Center za študij edukacijskih politk in socialnih inovacij
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Za človeka gre

Vabimo vas na majski Seminar šolskega polja, ki ga ponovno organiziramo v sodelovanju s Slovenskim društvom raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE). Organizirali ga bomo kot okroglo mizo z avtoricami in avtorji monografije (»festschrift«), posvečene našemu nedavno preminulemu kolegu prof. dr. Skalarju, široko poznanemu in cenjenemu profesorju ter vidnemu raziskovalcu vzgoje in izobraževanja. Knjiga je izšla pod naslovom »Za človeka gre!«; uredila sta jo Gorazd Meško in Darja Zorc Maver, v njej pa deset avtoric in avtorjev objavlja članke, ki iz različnih disciplinarnih perspektiv (pedagogika, psihologija, socialna pedagogika, kriminologija, penologija in filozofija) obravnavajo aktualna strokovna in znanstvena vprašanja, povezana z delovanjem profesorja Skalarja, in posredujejo svoje osebne vtise o sodelovanju z njim.

Okrogla miza je priložnost za oddolžitev pokojnemu kolegu za njegovo predano delo, po drugi strani pa želi predvsem aktualizirati nekatera vprašanja, ki so povezana z njegovim znanstvenim in strokovnim delom, zaznamovanim z iskrenim in globokim humanizmom. V ospredju bodo torej vprašanja povezana s sedanjim stanjem in prihodnostjo načela humanizma v vzgoji in izobraževanju. Po uvodnih prispevkih, ki bodo podani v to smer, pričakujemo zanimivo razpravo, h kateri vabimo seveda prav vse.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v torek, 23. maja 2017 ob 17.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Knjigo lahko polistate tudi na spletu: https://www.researchgate.net/publication/313350286_Za_cloveka_gre_Zbornik_posvecen_zasluznemu_profesorju_dr_Vinko_Skalarju.

Računamo, da se nam boste tudi tokrat pridružili. Zaradi zagotovitve primernega prostora vas prosimo, da nam potrdite svojo navzočnost na tel. (01) 589 23 47 ali na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vljudno vabljeni in lep pozdrav!