Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Prihodnost šole v družbah dela brez dela

Vabimo vas na prvi spomladanski Seminar šolskega polja, na katerem se bomo posvetili domači knjižni noviteti, ki je že zbudila precej zanimanja. V uredništvu dr. Veronike Tašner in dr. Slavka Gabra je nedavno izšel zbornik s pomenljivim naslovom Prihodnost šole v družbah dela brez dela (izdana pri PeF UL). Zbornik, v katerem so zajeti članki domačih in tujih avtorjev, prispeva, če uporabimo besede iz uvoda, k svežemu razumevanju narave »krize« šole v sodobnem času, ali natančneje, šolske forme: vztrajanje pri njej samo povečuje defetizem, za katerega se zdi, da se je vanj ujel svet edukacije. Kako naprej? Uvodoma bosta urednica in urednik predstavila knjigo in nekatere ključne vidike, ki jih odpirajo ta vprašanja, po tem pa pričakujemo zanimivo razpravo, h kateri vabimo seveda prav vse.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v sredo, 29. marca 2017 ob 17.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Na naši spletni strani si lahko ogledate nekaj strani s kazalom knjige, preberete pa lahko tudi intervju z urednico dr. Tašnerjevo, objavljen v reviji Mladina.