Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Contemporary and future aspects of the Right to Education

Vabimo vas na februarski Seminar Šolskega polja, na katerem se bomo spet srečali s priznanim tujim gostom. Na obisku bo prof. dr. Jan De Groof, profesor mednarodnega in primerjalnega prava in politik na področju edukacije na College of Europe (Brugge, Belgija) in Univerzi Tilburg (Nizozemska), predaval pa je tudi na Univerzi Ghent (Belgija).

Je ustanovitelj in predsednik Evropske asociacije za pravo in politike na področju edukacije (European Association for Education Law and Policy) in je vodil dve svetovni konferenci pod naslovom Human Dignity, the Right to and Rights in Education (Amsterdam/Haag, Bruselj). Od 2007 do 2010 je bil UNESCO Chargé de Mission on the Right to Education. Nam se bo predstavil z uvodnim predavanjem »Contemporary and future aspects of the Right to Education«, po katerem pričakujemo zanimivo razpravo.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v torek, 28. februarja 2017 ob 17.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

 

Jan De Groof - Scientific Publications
Jan De Groof - Résumé
Jan De Groof - Brief CV

Walter Berka,Jan De Groof,Hilde Penneman
Autonomy in Education 

Jan De Groof & Gracienne Lauwers
Education policy and law: the politics of multiculturalism in education