Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Okrogla miza ob izidu knjige »Finska v vrhu znanja 2030«

3. december 2014

V sodelovanju z društvom SLODRE vas tokrat vabimo na zadnji seminar Šolskega polja v tem letu, na katerem se bomo seznanili s knjižico z naslovom Finska v vrhu znanja 2030, ki jo je nedavno izdal CEPS v sodelovanju s SVIZ. Gre za slovenski prevod finske »študije o prihodnosti izobraževanja«, ki je v izvirniku nastala kot poročilo finskega sindikata vzgoje in izobraževanja (OAJ).

Splošno znano je, da je izobraževanje popeljalo Finsko v skupino najbolj naprednih in uspešnih držav na svetu, sindikat OAJ pa si prizadeva, da bi bila edukacija ena najpomembnejših investicij finske družbe tudi v prihodnje. S tem si zastavljajo pomembno vprašanje, kakšna naj bo finska šola v prihodnosti. Zaradi  neodzivnosti vlade je odgovore na to vprašanje poiskal sindikat OAJ s svojo študijo, knjižica pa prikazuje glavne rezultate tega dela. Menimo, da je knjižica nadvse aktualna tudi izven Finske in vsekakor tudi pri nas.

Knjigo nam bo predstavil urednik in avtor spremne besede dr. Slavko Gaber (PeF UL), o njej pa bosta spregovorila še Branimir Štrukelj (glavni tajnik SVIZ) in dr. Marjan Šimenc (PeF UL in Pedagoški inštitut). Po uvodnih predstavitvah bomo imeli priložnost za vprašanja in komentarje ter za pogovor o vsem, kar finska knjižica še odpira.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v sredo, 3. decembra 2014 ob 17.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana. Posebej opozarjamo, da se seminar tokrat prične že ob 17.00.

Veseli bomo, če nam potrdite svojo navzočnost na tel. (01) 589 23 47 ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vljudno vabljeni in lep pozdrav!

Pavel Zgaga
Predstojnik CEPS

Spremno gradivo: Finska v vrhu znanja 2030