Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Pomembni podatki o vzgoji in varstvu predšolskih otrok v Evropi (2014)

13. november 2014

Spet vas vabimo na seminar Šolskega polja, ki ga bomo tokrat posvetili področju predšolske vzgoje. V omrežju Eurydice je letos nastala študija z naslovom Pomembni podatki o vzgoji in varstvu predšolskih otrok v Evropi (2014), ki zajema 61 kazalnikov in primerjalno analizo vzgoje in varstva predšolskih otrok v 32 evropskih državah oz. 37 izobraževalnih sistemih. V študiji so opisani izzivi, s katerimi se soočajo v evropskih državah pri zagotavljanju kakovostnih storitev vzgoje in varstva za 32 milijonov predšolskih otrok. Seminar tokrat organiziramo v sodelovanju s slovensko enoto Eurydice na MIZŠ, študijo pa nam bosta predstavili dr. Maša Vidmar s Pedagoškega inštituta in Nada Požar Matijašič z Urada za razvoj izobraževanja pri MIZŠ, ki sta prispevali tudi nacionalne opise in podatke za omenjeno študijo. Za komentar smo povabili dr. Ljubico Marjanovič Umek, pogovor pa bo vodil dr. Slavko Gaber.

Kot običajno, bomo imeli v preostalem delu večera priložnost za vprašanja in komentarje ter za pogovor o vsem, kar nas v kontekstu nosilne teme lahko zanima.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v četrtek, 13. novembra 2014 ob 19.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Veseli bomo, če nam potrdite svojo navzočnost na tel. (01) 589 23 47 ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vljudno vabljeni in lep pozdrav!

Spremno gradivo:

Key Data on Early Childhood Education and Care - 2014 Edition
Eurydice and Eurostat Report

Power point predstavitev