Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

School choice, competition and privatization: The Swedish case and some Nordic outlooks

2754674 520 29215. april 2015

Vabimo vas na spomladanski Seminar Šolskega polja, na katerem bomo po štirih letih ponovno gostili mednarodno priznano švedsko raziskovalko prof. Lisbeth Lundahl (Univerza Umeå). Njeno uvodno predavanje nosi naslov School choice, competition and privatization: The Swedish case and some Nordic outlooks.

Gre za temo, ki zadeva različne vidike izobraževanja in odpira številna vprašanja, povezana zlasti s potekajočimi procesi t.i. »neoliberalizacije« šolstva. Po neki posplošeni predstavi naj bi se nordijski izobraževalni sistemi uspešno izmikali tem nevarnostim, naša gostja pa bo te predstave v znatni meri ovrgla in nazorno predstavila probleme, s katerimi se v tem kontekstu danes srečuje severni del Evrope. Prepričani smo, da bo uvodnemu predavanju kot običajno sledila živahna razprava, v kateri bomo skupaj z našo švedsko gostjo postavljali vprašanja in iskali odgovore.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v sredo, 15. aprila 2015 ob 18.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Kot običajno za spodbuditev razprave objavljamo gostjin članek Educational marketization the Swedish way, objavljen v reviji Education Inquiry (Sept. 2013).

MS Power Point >>