Center za študij edukacijskih politk in socialnih inovacij
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

00179SEMINAR ŠOLSKEGA POLJA - ŠTUDIJSKO LETO 2014/15


School choice, competition and privatization: The Swedish case and some Nordic outlooks

2754674 520 29215. april 2015

Vabimo vas na spomladanski Seminar Šolskega polja, na katerem bomo po štirih letih ponovno gostili mednarodno priznano švedsko raziskovalko prof. Lisbeth Lundahl (Univerza Umeå). Njeno uvodno predavanje nosi naslov School choice, competition and privatization: The Swedish case and some Nordic outlooks.

Preberi več

Okrogla miza ob izidu knjige »Finska v vrhu znanja 2030«

3. december 2014

V sodelovanju z društvom SLODRE vas tokrat vabimo na zadnji seminar Šolskega polja v tem letu, na katerem se bomo seznanili s knjižico z naslovom Finska v vrhu znanja 2030, ki jo je nedavno izdal CEPS v sodelovanju s SVIZ. Gre za slovenski prevod finske »študije o prihodnosti izobraževanja«, ki je v izvirniku nastala kot poročilo finskega sindikata vzgoje in izobraževanja (OAJ).

Preberi več

Pomembni podatki o vzgoji in varstvu predšolskih otrok v Evropi (2014)

13. november 2014

Spet vas vabimo na seminar Šolskega polja, ki ga bomo tokrat posvetili področju predšolske vzgoje. V omrežju Eurydice je letos nastala študija z naslovom Pomembni podatki o vzgoji in varstvu predšolskih otrok v Evropi (2014), ki zajema 61 kazalnikov in primerjalno analizo vzgoje in varstva predšolskih otrok v 32 evropskih državah oz. 37 izobraževalnih sistemih. V študiji so opisani izzivi, s katerimi se soočajo v evropskih državah pri zagotavljanju kakovostnih storitev vzgoje in varstva za 32 milijonov predšolskih otrok. Seminar tokrat organiziramo v sodelovanju s slovensko enoto Eurydice na MIZŠ, študijo pa nam bosta predstavili dr. Maša Vidmar s Pedagoškega inštituta in Nada Požar Matijašič z Urada za razvoj izobraževanja pri MIZŠ, ki sta prispevali tudi nacionalne opise in podatke za omenjeno študijo. Za komentar smo povabili dr. Ljubico Marjanovič Umek, pogovor pa bo vodil dr. Slavko Gaber.

Preberi več