Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Osrednje teme v izobraževanju na Kitajskem danes

1. oktober 2013

Pričenja se novo akademsko leto in čas je, da vas znova povabimo na seminar Šolskega polja. Tokrat ga postavljamo prav na sam začetek semestra, ker bomo tako uspeli v svojo sredino dobiti kolegico iz daljne dežele, ki v naših dosedanjih seminarjih še ni bila zastopana: Kitajska.

Naša gostja bo izr. prof. dr. Mei Li (East China Normal University, Šanghaj, LR Kitajska). Mei se ukvarja z komparativnim izobraževanjem ter z mobilnostjo in internacionalizacijo, še zlasti v visokošolskem izobraževanju, v tem okviru pa tudi z izobraževanjem učiteljev, kar je sicer tradicionalno poslanstvo univerze, na kateri deluje. Mei nam bo v uvodnem predavanju predstavila osrednje teme v izobraževanju na Kitajskem danes. Po predavanju bo kot običajno potekala razprava, v kateri boste med drugim našo tokratno gostjo lahko vprašali vse o izobraževanju na Kitajskem, o čemer doslej niste imeli priložnosti. Seminar bo potekal v angleščini.

Vljudno vas torej vabim, da se nam pridružite v torek, 01. oktobra 2013 ob 19.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Na naši spletni strani lahko najdete enega izmed gostjinih člankov v angleščini; članek izhaja iz njene doktorske teze, ki jo je zagovarjala na Univerzi v Hong Kongu leta 2006.

Cross-border flows of students for higher education: Push–pull factors and motivations of mainland Chinese students in Hong Kong and Macau

Education in China: Characteristics and Problems (Ms power point)