Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

How is Global Education Perceived and Implemented within Two Secondary Schools in Slovenia

10. april 2013

Vabimo vas na aprilski seminar Šolskega polja, na katerem se bomo spet srečali s tujo gostjo, tokrat posebej zanimivo. Tokrat nas bo obiskala Amy Skiner (raziskovalka na Development Education Forum of Concord – European Confederation of Development NGOs, Bruselj), ki se je nedavno posvetila nekaterim vidikom izobraževalnega sistema v Sloveniji.

Dva razloga sta nas torej vodila, da jo povabimo v seminar: na eni strani znana radovednost, »kako nas vidi« nekdo, ki prihaja »od zunaj«, na drugi pa tudi radovednost, »kako to vidi« raziskovalka (naj)mlajše generacije. V uvodnem delu nam bo predstavila ugotovitve iz svoje teze z naslovom How is Global Education Perceived and Implemented within Two Secondary Schools in Slovenia (septembra lani jo je zagovarjala na londonskem Institute of Education (MA Development Education); objavljamo jo tudi na naši spletni strani. Po uvodni predstavitvi bo kot običajno potekala razprava, v kateri bomo lahko skupaj z našo gostjo postavljali vprašanja in iskali odgovore na to, ali pa še kako drugo temo. Seminar bo potekal v angleščini.

Uvod

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)