Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Academic Autonomy in the 21st Century: Why Does It Still Matter and How Should It Be Achieved?

11. december 2012

CEPS v sodelovanju z društvom SLODRE vabi na seminar Šolskega polja, na katerem bomo znova prisluhnili uveljavljenemu gostu iz tujine. Tokrat nas bo obiskal prof. dr. Steve Fuller (Warwick University, Velika Britanija), avtor vrste odmevnih knjig in člankov o vednosti v kontekstu sodobnega časa, o geografijah znanja in geometrijah moči, o znanosti in demokraciji, o socialni epistemologiji, o upravljanju znanja, o komodifikaciji znanja in izobraževanja, ne nazadnje pa tudi o vprašanju, ki ga v vsej aktualnosti doživljamo tudi pri nas: je akademska svoboda koristna (na to temo je tudi časopis Delo julija 2010 že objavil njegov članek), zakaj se je treba (znova) ukvarjati s problematiko akademske avtonomije?

Njegovo uvodno predavanje ima naslov Academic Autonomy in the 21st Century: Why Does It Still Matter and How Should It Be Achieved? V preostalem delu večera pričakujemo odprto razpravo, v kateri bomo kot po navadi skupaj z našim gostom postavljali vprašanja in iskali odgovore.

Steve Fuller, 'Can Science Survive Its Democratisation?' Logos & Episteme [Romania] (2011) 2(1): 21-32

Steve Fuller, Academic Leadership in the 21st Century: The Case for Academic Caesarism. In D. Epstein, R. Boden, R. Deem, F. Rizvi, S.Wright., Eds. Geographies of Knowledge, Geometries of Power: Higher Education in the 21st Century; World Year Book of Education 2008. (London: Routledge 2008), pp. 50-66.

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)