Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Evropska raziskava o jezikovnih kompetencah (ESLC 2011)

13. november 2012

Vabimo vas na drugi Seminar Šolskega polja v tem študijskem letu. Našemu povabilu se tokrat pridružujeta doc. dr. Karmen Pižorn s Pedagoške fakultete UL in dr. Tina Rutar Leban iz Pedagoškega inštituta v Ljubljani. Gostji nam bosta predstavili rezultate Evropske raziskave o jezikovnih kompetencah (ESLC 2011), ki je potekala kot del aktivnosti projekta Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti v izobraževanju in usposabljanju – Evalvacija vzgoje in izobraževanja (sofinanciranje Evropskega socialnega sklada Evropske unije ter Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport).

Glavni cilj je bil, raziskati stopnjo znanja učencev v tujih jezikih ob koncu obveznega šolanja v 16 državah oziroma posameznih regijah, ki so pri raziskavi sodelovale. S pomočjo rezultatov raziskave je Evropska komisija oblikovala Evropski indikator jezikovnih kompetenc, ki bo omogočal spremljanje napredka v znanju glede na zaključke Evropskega sveta z zasedanja iz Barcelone leta 2002. Prepričani smo, da je tema pomembna v širši perspektivi raziskovanja na našem področju in da se boste aktivno pridružili razpravi, ki bo sledila uvodni predstavitvi.

Povzetki rezultatov Evropske raziskave o jezikovnih kompetencah

First European Survey on Language Competences

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)