Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Imagining the University

14. februar 2012

Vabimo vas na februarski seminar Šolskega polja, na katerem bomo našo pozornost obrnili k temeljnemu premisleku o univerzitetnem okolju. To okolje sproža vse več aktualnih vprašanj in tudi kritičnih pomislekov, ali nismo nemara danes, pod pritiskom ideologije neoliberalizma priča izginjanju častitljive ustanove, ki je sicer preživela osemsto stoletij. Na to temo nas bo tokrat obiskal priznani angleški raziskovalec visokega šolstva in »ideje univerze« prof. Ronald Barnett (Institute of Education, London University), avtor vrste odmevnih knjig o univerzi, študentih in visokem šolstvu, ki bo v uvodnem delu spregovoril na to problematiko pod naslovom Imagining the university.

Sedanja debata o univerzi je »brezupno osiromašena«, pravi profesor Barnett, v njej prevladujejo »razmisleki o trgu, konkurenci, prodajljivem znanju in kontroli«, ob njih pa vznika »nepotrebni pesimizem«, ki se mu je treba zoperstaviti s »kritičnim projektom imaginacije«. Tako bo predstavil tudi svoj »koncept ekološke univerze«, o kateri piše v svoji zadnji knjigi. Prepričani smo, da bo uvodnemu predavanju kot vedno sledila živahna razprava, v kateri bomo skupaj z našim gostom postavljali vprašanja in iskali odgovore. Zagotovimo vam lahko, da vam na seminarju ne bo mraz!

Imagining the University

The Coming of the Ecological University', Oxford Review of Education, 2012, 37 (4)

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)