Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

00179SEMINAR ŠOLSKEGA POLJA - ŠTUDIJSKO LETO 2011/12


Premiki v edukacijskih politikah na področju posebnih potreb

5. april 2012

vabimo vas na prvi spomladanski seminar Šolskega polja, na katerem se bomo posvetili temi, ki je nekaj časa ni bilo na našem programu: premikom v edukacijskih politikah na področju posebnih potreb. Izkoristili bomo priložnost, da slišimo in se pogovorimo s priznanim mednarodnim strokovnjakom, ki se mudi na obisku v Sloveniji: prof. David Mitchell (University of Canterbury, Christchurch, Nova Zelandija), avtor vrste odmevnih knjig in člankov s tega področja.

Preberi več

Imagining the University

14. februar 2012

Vabimo vas na februarski seminar Šolskega polja, na katerem bomo našo pozornost obrnili k temeljnemu premisleku o univerzitetnem okolju. To okolje sproža vse več aktualnih vprašanj in tudi kritičnih pomislekov, ali nismo nemara danes, pod pritiskom ideologije neoliberalizma priča izginjanju častitljive ustanove, ki je sicer preživela osemsto stoletij. Na to temo nas bo tokrat obiskal priznani angleški raziskovalec visokega šolstva in »ideje univerze« prof. Ronald Barnett (Institute of Education, London University), avtor vrste odmevnih knjig o univerzi, študentih in visokem šolstvu, ki bo v uvodnem delu spregovoril na to problematiko pod naslovom Imagining the university.

Preberi več

Mehanizmi zagotavljanja kakovosti na področju edukacije v Sloveniji. Ali je zagotavljanje kakovosti ob zatonu neoliberalne paradigme še smiselno?

17. januar 2012

Vabimo vas na prvi seminar Šolskega polja v letu 2012, na katerem se bomo znova obrnili k domači problematiki. Namenili smo ga analizi in razgovoru o mehanizmih zagotavljanja kakovosti na področju edukacije v Sloveniji ter vprašanju, ali je zagotavljanje kakovosti ob zatonu neoliberalne paradigme še smiselno. Za uvod v razpravo smo tokrat povabili dr. Slavka Gabra (UL
PeF), dr. Andreja Korena (ŠR) in Sonjo Klemenčič (ACS).

Preberi več

How Rankings are Reshaping Higher Education

23. november 2011

Vabimo vas na novembrski seminar Šolskega polja, na katerem se bomo posvetili nadvse aktualnim vprašanjem mednarodnega rangiranja ustanov v visokem šolstvu, ki ne vznemirja le univerz, študentov in zaposlenih na njih, pač pa najširšo javnost. Imeli bomo enkratno priložnost, da se o tem pogovorimo z irsko raziskovalko prof. Ellen Hazelkorn (Dublin Institute of Technology), ki je ena od osrednjih raziskovalko fenomena rangiranja univerz in ki bo v uvodnem predavanju predstavila svojo novo knjigo z naslovom Rankings and the reshaping of higher education: the battle for worldclass excellence (Palgrave Macmillan, 2011).

Preberi več

Prepared for the future? Young people’s identities and prospects – a Swedish outlook

6. oktober 2011

Dan po svetovnem dnevu učiteljstva vas vabimo na prvi Seminar Šolskega polja v novem študijskem letu. Na njem bomo gostili priznano švedsko raziskovalko prof. Lisbeth Lundahl (Univerza Umeå), ki bo v uvodnem predavanju spregovorila na aktualno temo o mladih in prihodnosti – temi torej, ki preči različne aspekte edukacije in posega v širša vprašanja edukacijskih ved in sodobnega družboslovja sploh. Naslov njenega predavanja (v angleščini) je: Prepared for the future? Young people’s identities and prospects – a Swedish outlook.

Preberi več

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)