Center za študij edukacijskih politk
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

The Decline of the Guru: Comparative Perspectives on the Academic Profession

2. junij 2011

Vabimo vas na zadnji Seminar Šolskega polja v tem, za nas jubilejnem desetem študijskem letu. Znova bomo imeli v gosteh predavatelja iz tujine, tokrat z druge strani Atlantika. Obiskal nas bo svetovno uveljavljeni raziskovalec internacionalizacije izobraževanja prof. dr. Phillip G. Altbach z bostonskega Centra za mednarodno visoko šolstvo (CIHE, Boston College, ZDA). Njegovo uvodno predavanje nosi naslov The Decline of the Guru: Comparative Perspectives on the Academic Profession in opozarja na premislek procesa razvrednotenja akademskih poklicev, to je problematike, ki postaja aktualna tudi pri nas.

Temu premisleku se bomo pridružili v diskusiji s prof. Altbachom po njegovem predavanju. Na naši spletni strani lahko kot običajno najdete nekaj gradiva, ki vam lahko služi kot priprava na pogovor z gostom oziroma kot izhodišče za našo večerno razpravo.

The Academic Profession: The Realities of Developing Countries

Globalization and the University: Myths and Realities in an Unequal World

The Internationalization of Higher Education: Motivations and Realities

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)