Center za študij edukacijskih politk in socialnih inovacij
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

 • Podaljšan raziskovalni program
  Podaljšan raziskovalni program Raziskovalni program »Sistemski vidiki strategij edukacije in spodbujanja socialne vključenosti v vzgoji in izobraževanju« , ki ga vodi Prof. Dr. Pavel Zgaga, je ARRS podaljšal za naslednje šestletno obdobje (2019 – 2024).
 • Nova številka CEPS Journal
  Nova številka CEPS Journal Izšla je nova številka revije Centra za študij edukacijskih politik (CEPS Journal). Vsi prispevki so v objavljeni v odprtem dostopu.
  Več informacij
 • Akademska svoboda in insitucionalna avtonomija
  Akademska svoboda in insitucionalna avtonomija Srednjeevropska univerza je 27. marca v sodelovanju s Svetom Evrope v svojih prostorih v Budimpešti organizirala okroglo mizo o akademski svobodi in institucionalni avtonomiji. Več

O centru

Center za študij edukacijskih politik in socialnih inovacij je organizacijska enota v sestavu Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Več informacij

 • CEPS Journal Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
 • Seminar šolskega polja Mesečna tematska srečanja
 • Izdaje CEPS

CEPS Youtube kanal

Na CEPSu smo leta 2010 pričeli s snemanjem predavanj vabljenih gostov. Videoposnetki predavanj so na voljo brezplačno in se nahajajo na CEPS Youtube kanalu.

CEPS Youtube Channel

Okrogla miza o akademski svobodi in institucionalni avtonomiji na Srednjeevropski univerzi v Budimpešti

Srednjeevropska univerza je 27. marca v sodelovanju s Svetom Evrope v svojih prostorih v Budimpešti organizirala okroglo mizo o akademski svobodi in institucionalni avtonomiji. Ozadje razprave je bilo na eni strani obnovljena pozornost na te temeljne vrednote visokošolskega izobraževanja v Evropskem visokošolskem prostoru, na drugi strani pa položaj, v katerem se je znašla CEU po spremembah madžarske zakonodaje, znane kot Lex CEU, zaradi česar se bo CEU jeseni 2019 morala preseliti iz Budimpešte na Dunaj.

Okroglo mizo sta moderirala prof. dr. Liviu Matei, provost CEU, in Sjur Bergan, vodja oddelka za izobraževanje na Svetu Evrope, na njej pa so s prispevki sodelovali prof. dr. István Kenesei iz Madžarske Akademije znanosti; Fridon Lala, predsednik študentske organizacije CEU; dr. Hilligje van’t Land, generalna sekretarka Mednarodne zveze univerz (IAU) in prof. dr. Pavel Zgaga z našega centra.

Več na https://www.ceu.edu/article/2019-04-02/panelists-discuss-intersection-democracy-academic-freedom-and-institutional

OBVESTILO! Ta spletna stran za normalno delovanje uporablja piškotke in podobno tehnologijo.

V kolikor ne boste spremenili nastavitve brskalnika, se strinjate z uporabo piškotokov. Več

Strinjam se

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)